Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

www.tovima.gr: Η Τήνος επενδύει στη γαστρονομία!

Το Sympossio για 7η χρονιά στην Ευρώπη
Για έβδομη χρονιά συνεχίζει το ταξίδι του σε ευρωπαϊκές πόλεις το Sympossio, το ελληνικό εγχείρημα προβολής του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας.

Το Sympossio επιχειρεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου για την Ελλάδα της γαστρονομίας και του πολιτισμού και στηρίζει το πλέον παραγωγικό κομμάτι της Ελλάδας, τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα.

Οι διακεκριμένοι σεφ του Sympossio θα επισκεφθούν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες σε διάστημα δύο μηνών. Συγκεκριμένα, εφέτος θα ταξιδέψουν σε Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ και Αγγλία. Την ομάδα θα πλαισιώσουν, εκπρόσωποι των εταιριών - χορηγών και προσωπικότητες του χώρου, υποστηρικτές μιας σύγχρονης, εμπλουτισμένης ταυτότητας του ελληνικού τουρισμού. 

Από το 2010 το Sympossio έχει επισκεφθεί 76 πόλεις, σε 14 χώρες της ανατολικής και δυτικής Ευρώπης. Εχει πραγματοποιήσει 97 μαγειρικές διοργανώσεις, με πάνω από 150 ελληνικά προϊόντα και 4.150 καλεσμένους (τουρισμός/βιομηχανία/ΜΜΕ), ενώ είχε 45 υποστηρικτές και ομάδα 19 ελλήνων συντελεστών.

Το Sympossio 2016 έχει την υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων τουρισμού, τροφίμων και ποτών, καθώς και διεθνών Τour Operators, όπως Aegean AirlinesAldemar ResortsSt. George Lycabettus Boutique Hotel12 MONTHS LUXURY RESORTΝΗΣΟΣ Μικροζυθοποιϊα ΚυκλάδωνGreen Cola UPS PackagingΠίτες ΧασιώτηΌλυμπος Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε. "ΟΛΥΜΠΟΣ"SymphoniaUnileverΚτήμα ΜπριτζίκηΧιωτάκης

Το Sympossio Greek Street Food αναδεικνύει  τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες του Ελληνα, οι οποίες είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένες με τις σύγχρονες τάσεις της ευρωπαϊκής διατροφής και του τρόπου ζωής μας. Εμπεριέχει στοιχεία που παραπέμπουν στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία του Συμποσίου, η οποία θέλει το φαγητό να αποτελεί συλλογική βιωματική εμπειρία, καθώς ο άνθρωπος ξαναγίνεται κοινωνικός και εξωστρεφής  γύρω από ένα τραπέζι.  

Η Τήνος επενδύει στη γαστρονομία

Στη διεύρυνση της γκάμας των επισκεπτών της στοχεύει η Τήνος, επενδύοντας στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως η γαστρονομία, το μοναδικό ανάγλυφο τοπίο, η πολιτιστική κληρονομιά και τα μονοπάτια. Πρόσφατα άλλωστε η Μαρμαροτεχνία του νησιού συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο προορισμός κέρδισε τις εντυπώσεις στην 3η διεθνή έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, ενώ θα δώσει το παρόν και στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου ITB.

Η Grekland Panorama είναι η μοναδική έκθεση σε θέματα τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη. Η Τήνος «κατέκτησε» τους Σουηδούς, με το βίντεο προβολής του νησιού «Discover your own Tinos» να προβάλλεται σε όλο τον εκθεσιακό χώρο, ενώ με αυτό έκλεισε η έκθεση. Το περίπτερο του νησιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών που ζητούσαν πληροφορίες για την κουλτούρα, την τέχνη του μαρμάρου, τον πολιτισμό, τα σπορ και δραστηριότητες, αλλά και για την τοπική γαστρονομία. Τον Δήμο Τήνου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κυρία ΑναστασίαΔεληγιάννη - Ασπρου, η οποία επιμελήθηκε και την παρουσίαση.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας