Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ – ΑΣΠΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΗΝΟΣ – ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.


ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Με  αφορμή την  πρόσφατη ανάρτηση τουσυνδυασμού «ΤΗΝΟΣ – ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ» για τα μονοπάτια της Σίφνου θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Φαίνεται ότι άλλα λέμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα μεταφέρονται στον γράφοντα τα δελτία τύπου του εν λόγω συνδυασμού και άλλα προωθούν για κατανάλωση.
Προσπάθησα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να πω, μέσα στο λίγο χρόνο που διέθετα, ότι  γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια στον τομέα των μονοπατιών για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.
Είπα μάλιστα ότι εδώ και  τριάμισι χρόνια η Άνδρος πάλεψε και το πέτυχε να πιστοποιήσει τα μονοπάτια της. Η Δημοτική Αρχή του κ. Κροντηρά τι έκανε τότε;
Στα λεγόμενά μου δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον  λαλίστατο κατά τα άλλα αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας  κ. Κροντηρά.
«Στο σπίτι του πνιγμένου δεν  μιλάνε για σκοινί».
Έρχεται τώρα το δελτίο τύπου να μας πει τι κάνει η Σίφνος.
Όμως κύριοι
επειδή κάποια πράγματα έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον στον τόπο  που ζούμε, θα πρέπει να ξέρετε ότι η Σίφνος παλεύει από το 2011 και παλεύουν όλοι μαζί, o Δήμος Σίφνου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Εξωραϊστικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι του νησιού και πλήθος εθελοντών. (Βλέπε Μονοπάτια -  Sifnos.gr).
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος είναι η ίδια η εταιρεία στην οποία έχω απευθυνθεί και επισκεφτεί την αντιπρόεδρό της δυο φορές στην Αθήνα. Την τελευταία φορά μάλιστα δόθηκαν και κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες ήδη ενέκρινε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του υπεύθυνου του τομέα  κ. Αναστασίου και προχωράμε στην υποβολή του αιτήματος, ώστε και η Τήνος να ενταχθεί στα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της εν λόγω εταιρείας.
Για να φτάσουμε όμως σε ένα σημείο να κάνουμε εφαρμογή για τα μονοπάτια της Τήνου, όπως η Σίφνος, θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε κάνει τεχνικές μελέτες σύμφωνες με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, να έχουμε κάνει καθαρισμούς και σηματοδοτήσεις και βασικά και πριν απ’ όλα να έχουμε ένα δίκτυο το οποίο θα μπορεί να πιστοποιηθεί σύμφωνα και με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές .
Σε αυτή την κατεύθυνση δουλέψαμε και δουλεύουμε όλοι μαζί ο κ. Γιάννης  Βιδάλης (τοπογράφος- μέλος της τουριστικής επιτροπής)  εγώ και οι Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Κρίθηκε ότι οι διαδρομές που υπήρχαν καταγεγραμμένες από την Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου και τον κ. Αναστασίου δεν ταιριάζουν στο καινούργιο ύφος που απαιτούν οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έτσι προτάθηκαν τρείς κυκλικές διαδρομές που ενώνονται και δημιουργούν αλυσίδα και σε περιπτώσεις γίνονται αφετηρία για κάποιες επιμέρους διαδρομές.
Το σκεπτικό της πιστοποίησης των μονοπατιών που βολεύει από κάθε άποψη, μιας και θα δώσει πνοή στα χωριά μας,  είναι ότι οι διαδρομές πρέπει να περνούν από οικισμούς, να υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης, διαμονής και φαγητού και ενδεχόμενης επιστροφής με λεωφορείο στην περίπτωση που κάποιος πεζοπόρος κουραστεί.
Είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβει ο καθένας ότι δεν μπορεί κανείς να ξεκινήσει από το τέλος που είναι η διαφήμιση και να φτάσει στην αρχή που είναι η μελέτη και η σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα οργάνωση των μονοπατιών. Θα πρέπει να γίνουν βήματα σωστά γιατί αν κάτι δεν πάει καλά οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και ο ανταγωνισμός μεγάλος.
Λυπάμαι που δεν βρήκαμε τίποτε έτοιμο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά να ξέρετε ότι δουλεύουμε μεθοδικά, ώστε να φτιάξουμε αυτά που δεν βρήκαμε και στη συνέχεια να τα διαφημίσουμε.
Υπομονή λοιπόν γιατί χρειάζεται χρόνος ώστε να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειές μας.

Ευχαριστώ  το συνδυασμό «Τήνος - Τολμάμε μαζί» που μου έδωσε την ευκαιρία (γιατί αν το έκανα από μόνη μου θα έλεγαν ότι διαφημίζω το έργο μου) να εξηγήσω στους συμπολίτες μου τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε τώρα αφού δεν το έκαναν εκείνοι.
Υπομονή λοιπόν για το «benchmarking» .
Και όσο για το σχόλιο «Για να το πετύχουμε αυτό ως νησί πρέπει να είμαστε αρκετά ταπεινοί για να παραδεχτούμε ότι κάποια άλλα νησιά είναι καλύτερα σε κάποια πράγματα, και αρκετά σοφοί για να τα ενστερνιστούμε βάζοντας και την δική μας «πινελιά», θα ανταπαντήσω ότι όπως βλέπετε είμαστε ταπεινοί γιατί δεν διαφημίζουμε αυτό που κάνουμε αλλά μας αναγκάζετε να το κάνουμε για να απαντήσουμε στα όσα προβάλετε με απερίσκεπτη παρόρμηση.

Σοφία δεν διεκδικούμε, αλλά διαθέτουμε όρεξη, υπομονή, μεθοδικότητα, μνήμη και κρίση.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας