Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυμα ζωής και ελπίδας έστειλε η Τήνος

πηγή: http://cyclades24.gr/

Μία εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που είναι αναγκαία όσο ποτέ στις μέρες μας, υποδέχτηκε η Τήνος, όπου το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδα», ο οποίος διαθέτει τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου και του ευτυχούς γεγονότος ότι δότρια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που έδωσε μόσχευμα για ασθενή, κατοικεί μόνιμα στο νησί της Τήνου, ο Ναυτικός Όμιλος Τήνου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τήνου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς».

Πόση συγκίνηση χωράει σε μια τόσο τιμητική εκδήλωση… που την αγκάλιασε ολόκληρη η Τήνος και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Το νησί της Μεγαλόχαρης έστειλε μήνυμα ελπίδας, αλλά και βεβαιότητας, ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν με τον κόσμο να διεκδικεί το δικαίωμά του στη ζωή.
Φυσικά η προσπάθεια που
γίνεται απαιτεί τη συμβολή όλων: ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης µυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των συνανθρώπων μας.

Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσεις να κάνεις λόγια και να γράψεις στο άρθρο για το πως αισθάνεσαι. Αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν πρόκειται να απευθυνθείς στο κόσμο που τριγυρνάει δίπλα σου και σκέφτεσαι οτι ο καθένας από εμάς μπορεί να σώσει μια ζωή χωρίς να κάνει τίποτα επώδυνο. Φανταστείτε όταν η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε καλέσει στο τηλέφωνο και σου ζητήσει να δώσεις κάτι μοναδικό, σε συνάνθρωπο που ζει με την αγωνία, λέγοντας σου οτι είσαι συμβατός με έναν ασθενή όπου θα του προσφέρεις τη δυνατότητα της επιβίωσης. Στην πορεία συνειδητοποιείς ότι δωρίζοντας μυελό των οστών δεν δωρίζεις μόνο λίγα από τα αιμοποιητικά σου κύτταρα. Δωρίζεις ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.
Κάθε 4’ ένας άνθρωπος διαγιγνώσκεται με έναν τύπο καρκίνου, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά). Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από έναν εθελοντή δότη με συμβατό ιστικό τύπο. Η εύρεση, όμως, δότη μυελού των οστών για έναν ασθενή είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι θα πρέπει τα δύο άτομα να είναι ιστοσυμβατά -κάτι εξαιρετικά σπάνιο δεδομένης της μεγάλης ποικιλομορφίας των ιστικών τύπων στους πληθυσμούς. Ανάμεσα σε αδέρφια η πιθανότητα συμβατότητας είναι περίπου 30%. Εκτός οικογενείας, οι πιθανότητες πέφτουν κατακόρυφα στο 1:20.000 έως 1:1.000.000 ή ακόμα χαμηλότερα, όταν ο ιστικός τύπος ενός ατόμου είναι σπάνιος.
Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου κα. Δενεκαρία Μαρία η οποία ήταν η γυναίκα που έδωσε το έναυσμα ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στο νησί της Τήνου και στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας. Φυσικά για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία μια τόσο σημαντική προσπάθεια χρειάζεται η συνεργασία ενός δραστήριου σωματείου, του συλλόγου Γυναικών Τήνου με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κα. Μαλλιάρη Αγγελική να αναλαμβάνει και να παίρνει την σκυτάλη της διοργάνωσης.
Ακολούθησε η ομιλία με τον λόγο να παίρνει ένας σπουδαίος άνθρωπος και επιστήμονας, ένας πιστός και αφοσιωμένος φίλος και συνεργάτης του Συλλόγου,Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας, τ. Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Π. Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αλλά πάνω απ’ όλα ο φύλακας άγγελος των παιδιών, ο Καθηγητής κ.Στέλιος Γραφάκος οποίος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Η Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων».
Συνέχισε η κα. Βαρελά Ιωάννα, Βιολόγος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με θέμα: «Η Διαδικασία δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων» και τελευταία ομιλήτρια ήταν η κα. Καραφυλλίδου Παναγιώτα Κοινωνική Λειτουργός της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης για όλους εμάς ήταν το πιο σημαντικό καθώς ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, αφού έγιναν οι εγγραφές εθελοντών δοτών στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενώ με εξίσου μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα στο Κέντρο υγείας της Τήνου δίνοντας Ελπίδα, δίνοντας Ζωή.
Εθελοντές δότες μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων μπορούν να γίνουν άτομα από 18 έως 45 χρόνων.
Αξίζει να αναφερθεί οτι το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. π.Φανερός , ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Τήνου κ. Βαγγέλης Κορνάρος, ο αντιδήμαρχος Ιάκωβος Απέργης, ο αντιπρόεδρος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελος Καλογήρου, η εκπρόσωπος της ΕΡΤ και Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα.Λένα Κολοκυθά και ο εθελοντής από το σύλλογο Ελπίδα κ.Λάμπρος Κουτσουπιάς.
Τέλος, επιστολές έστειλαν ευχόμενοι καλή επιτυχία στην εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.Λεονταρίτης και η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη , ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας