Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Λευκή Νύχτα στην Τήνο.


ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή έζησαν οι Τηνιακοί και οι επισκέπτες του νησιού μας το απόγευμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015. Η Λευκή Νύχτα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου ήταν πραγματικά μια φαντασμαγορική γιορτή.
Το έλκηθρο με τον τάρανδο και τον Άγιο Βασίλη, η παρέα του Disney με τον Mickey, την Minnie, την Daisy και τον Donald ντυμένοι στο πνεύμα των Χριστουγέννων, το κιόσκι του popcorn, το κιόσκι με το μαλλί της γριάς, το εργαστήρι των κουραμπιέδων και η ομάδα των ξωτικών σε συνδυασμό με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα βεγγαλικά, τα στολισμένα καταστήματα που έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 24:00 κάνοντας προσφορές στα προϊόντα τους και κερνώντας τον κόσμο γλυκά, ρακί, ζεστό αρωματισμένο κόκκινο κρασί και το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή μεταμόρφωσε τη Χώρα της Τήνου σε μια χριστουγεννιάτικη πόλη της Ευρώπης.
Η γιορτή ξεκίνησε με το άναμμα
του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Τήνου και το ρίξιμο των βεγγαλικών συνοδεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη χορωδία του κ. Χατζίρη Αλέξανδρου και τη φιλαρμονική μπάντα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και με τη φωτογράφηση μικρών και μεγάλων με τους ήρωες της Disney μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στη συνέχεια ο κόσμος μετακινήθηκε σε πολλά διαφορετικά σημεία της πόλης για να ανακαλύψει τις χριστουγεννιάτικες γωνιές που είχε δημιουργήσει ο Σύλλογος και που ήταν διασκορπισμένες σε διαφορετικά μέρη για να προσελκύσουν τον κόσμο να περπατήσει σε όλη την πόλη, να χαζέψει τις βιτρίνες των καταστημάτων και να κάνει τις αγορές του.
Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο έλκηθρο του Άη-Βασίλη στην Πλατεία Παντανάσσης, να πάρει δωρεάν popcorn και μαλλί της γριάς μπροστά από την Alpha Bank και το ΚΑΠΗ Τήνου αντίστοιχα. Οι ήρωες του Disney με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ανδρέα Τσιμέκη έκαναν βόλτα σε όλες τις γειτονιές ευχόμενοι καλές γιορτές και καλές δουλειές και δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να φωτογραφηθούν με την παρέα του Disney.
Οι κάτοικοι των χωριών εξυπηρετήθηκαν από ειδικά δρομολόγια για εκείνη τη βραδιά από και προς τα χωριά μας από το Κ.Τ.Ε.Λ. Τήνου. 
Κατά γενική ομολογία τα περισσότερα καταστήματα δούλεψαν από αρκετά έως πολύ, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς η επιτυχία της Λευκής Νύχτας αφορά στο εμπορικό μέρος της διοργάνωσης συγχρόνως με το ψυχαγωγικό. Μετά από συζητήσεις με συναδέλφους που επικοινώνησαν μαζί μας την επόμενη μέρα και από τα συγχαρητήρια που μας έδιναν οι πολίτες για την άψογη διοργάνωση, το συμπέρασμα είναι ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα για τους περισσότερους επαγγελματίες και μεγάλη ικανοποίηση για τον κόσμο.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι είχαμε τις ενστάσεις μας ως Σύλλογος για την πολύ δύσκολη οικονομικά ημερομηνία που έγινε η Λευκή Νύχτα (τέλος του μήνα με όλες τις υποχρεώσεις να τρέχουν και τον περισσότερο κόσμο απλήρωτο), όμως οι συγκυρίες, οι θρησκευτικές γιορτές και πολλά άλλα που προέκυψαν δε άφηναν το περιθώριο να γίνει κάποια άλλη ημερομηνία.
Διαπιστώσαμε όμως ότι, αν υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα, η διάθεση όλων μας αλλάζει, ξεχνάμε έστω και για λίγο τα προβλήματα και τις δυσκολίες, νιώθουμε και εμείς οι μεγάλοι παιδιά και συμμετέχουμε όλοι στη γιορτή. Αυτό έγινε και τη Λευκή Νύχτα, με το πνεύμα των Χριστουγέννων να εισβάλλει μέσα μας και το μόνο που αντίκριζες, όπου και αν κοιτούσες, ήταν πρόσωπα χαρούμενα, χαμογελαστά και συγκινημένα.
          Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι αν εκλείψει η πρωτοβουλία από συλλογικούς φορείς ή η ιδιωτική πρωτοβουλία, τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί είναι φανερή η ‘’δυστοκία’’ στην όποια συνεργασία με κρατικούς φορείς. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι προς όφελος του νησιού μας να υπάρχει συνεργασία μεταξύ φορέων, συλλόγων και πολιτών και να γίνονται εκδηλώσεις που, εκτός από τη διασκέδαση και τη χαρά, θα προσφέρουν και τόνωση στην τοπική αγορά. Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
          Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη Λευκή Νύχτα :
*το Δήμο Τήνου
* το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου και τον πρόεδρό του κ. Κορνάρο Βαγγέλη για την άψογη συνεργασία
* το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. για τη χορήγηση της μεγαφωνικής εγκατάστασης και τον κ. Περιβολαράκη Μιχάλη για την πολύτιμη βοήθειά του
* τις ακτοπλοϊκές εταιρείες FAST FERRIES και GOLDEN STAR FERRIES για την έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια και στα εισιτήρια αυτοκινήτου για τη μετακίνηση της εταιρείας που είχε αναλάβει το στήσιμο όλης της βραδιάς
* το ξενοδοχείο ΔΕΛΦΙΝΙΑ για τη δωρεάν φιλοξενία των ατόμων της εταιρείας που είχε αναλάβει τα δρώμενα
* το Σύλλογο Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου για το εργαστήρι των κουραμπιέδων καθώς και τα καταστήματα που πρόσφεραν τους κουραμπιέδες τους δωρεάν
*τον κ. Ζαχαρία Νώε για τα βεγγαλικά που πρόσφερε στο Σύλλογό μας, ειδικά για τη βραδιά αυτή
* το κατάστημα παιχνιδιών και είδη δώρων ‘’Δωρούπολη’’ για τους ήρωες της Disney
* το ζαχαροπλαστείο ‘’Νούφαρα’’ για το κιόσκι με το μαλλί της γριάς που δινόταν δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους
* τους εθελοντές κ. Αλβέρτη Αργύρη, κ. Γιαγιά Ελισάβετ, κ. Δεσύπρη Μαρία και κ. Κολλάρου Κατερίνα που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν όλα τα δρώμενα
* το Κ.Τ.Ε.Λ. Τήνου για τα ειδικά δρομολόγια εξυπηρέτησης του κόσμου για εκείνη τη βραδιά
* το Σωματείο Ραδιοταξί Τήνου ‘’Άγιος Χριστόφορος’’, το περίπτερο του κ. Τζανουλίνου Ρωμανού και του κ. Δελατόλα Φραγκίσκου καθώς και το περίπτερο του κ.  Ρεμούνδου Γιάννη για την δωρεάν παροχή ρεύματος και
*όλα τα καταστήματα που συμμετείχαν στη Λευκή Νύχτα και συνέβαλαν με τις προσφορές τους και τα κεράσματά τους στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
    Η Λευκή Νύχτα του  Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου είναι πλέον θεσμός για το νησί και όσο αυτό είναι δυνατό θα διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υπόσχεση κάθε επόμενη χρονιά να είναι και καλύτερα.
          Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή και ευχόμαστε από βάθη καρδιάς …  

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

        Ο Πρόεδρος                                Η Γενική Γραμματέας
    Ανδρέας Τσιμέκης                             Λουκία Κολλάρου































Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας