Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους με θέμα την ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Τήνου.



Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Στον διαγωνισμό, τον οποίο οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν δεκάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. 
     Το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, με τη μικρού μήκους ταινία 
«Στα χνάρια του σχολείου μας», απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τoυ, ισότιμα με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

image

     Βασικοί συντελεστές και πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής ήταν:
- Οι δεκαεπτά μαθητές μας: Αλμπάν, Έλιον, Ξενοφών, Άλμπι, Γιάννα, Κοσμάς, Μαριξένη, Νικολέττα, Γιάννης, Άλντα, Ασημίνα, Κωνσταντίνος, Λέντι, Μαρίνα, Μάριος, Νικόλας και Μαρία-Μαρκέλλα.
- Οι κάτοικοι του Πύργου και παλιοί μαθητές του σχολείου μας.
- Οι εκπαιδευτικοί Δέσποινα Παπαδοπούλου, Στυλιανός Μπόρτας και Κωνσταντίνος Συκιώτης.
- Η εικαστικός Πάολα Παλαβίδη και ο σκηνοθέτης Ιωάννης Νικηφόρος.
- Η Ειρήνη Τσαβαλά, σχολική σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων.
- Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο συνέβαλε στην προετοιμασία και υλοποίηση της δράσης, μέσω του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.
     Είμαστε υπερήφανοι για τους μικρούς μαθητές μας που αγαπούν, σέβονται και τιμούν το σχολείο τους. Από την αρχή ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, την αγκάλιασαν, συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά, την ολοκλήρωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο.

image

                    Οι μαθητές μας σε ώρα εργασίας του Project
     Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά τη διάρκεια της απονομής, ο γνωστός συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
 «Τα παιδιά που έγραψαν με τόσους ωραίους και διαφορετικούς τρόπους την ιστορία του σχολείου τους, είναι τα παιδιά που θα γράψουν το μέλλον της ιστορίας της χώρας μας. Κι αν κρίνω από τις συμμετοχές, θα είναι μια ιστορία έμπνευσης, αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια ιστορία με καλό τέλος».

image

                        Μέλη της επιτροπής κρίσης Α/θμιας Εκπ/σης

image

Ο κύριος Λαπούρτας Ανδρέας, υπεύθυνος Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ και η εκπαιδευτικός Παπαδοπούλου Δέσποινα
      Η βραβευμένη ταινία θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο ιστολόγιο του σχολείου μας, καθώς και στον ιστότοπο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (www.piop.gr). Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias).

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας