Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το site του "Εθνους" αναφέρεται στις γιορτές Μελιού και Ρακιού στην Τήνο!!!

5 ΚΑΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γιορτές μελιού και ρακιού στην Τήνο

www.ethnos.gr 

Με δύο γιορτές, του μελιού στις 5 Σεπτέμβρη και του ρακιού στις 11 Σεπτέμβρη, η Τήνος συνεχίζει να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους μυεί στο θαύμα της.

Γιορτές μελιού και ρακιού στην Τήνο
Αλλωστε η Τήνος -γνωστή και ως Οφιούσα- αποτελεί μια έκπληξη για τον επισκέπτη, καθώς αλλάζει
ανάλογα με τις εποχές και πάντα αποκαλύπτει ένα καινούργιο πρόσωπο. Φέτος το καλοκαίρι -παρά το δημοψήφισμα του Ιουλίου και την επιβολή των capital controls- το νησί κατάφερε να ανακτήσει τις απώλειες σε διανυκτερεύσεις που προκάλεσε η πολιτική αστάθεια και τον Αύγουστο η πληρότητα ξεπέρασε το 90%. Ιδιαίτερα καλά πάνε και οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι το νησί κερδίζει έδαφος σε ό,τι αφορά την προσέλκυση των αλλοδαπών τουριστών. Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, αλλά και Βέλγοι όπως και Ολλανδοί δηλώνουν γοητευμένοι από τις κρυφές ομορφιές και κυρίως τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει η Τήνος στους επισκέπτες της.
Δρώμενα
Το «φεστιβάλ» της Τήνου δίνει μία άλλη νότα στα «πολιτιστικά δρώμενα» με θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε υπαίθρια θεατράκια -σωστά στολίδια- και μοιράζονται στα πολλά χωριά της καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και μαζί τα πανηγύρια, με μεγαλύτερο αυτό του 15αύγουστου και τις τοπικές γιορτές -η γιορτή του κρασιού, της σαρδέλας, της κάππαρης και της αγκινάρας-, μοιάζουν σαν το ίδιο το νησί να ψάχνει κάθε στιγμή μια ευκαιρία για γλέντι, που ενθουσιάζει τους επισκέπτες της και έτσι έχει αποκτήσει τους «πιστούς» θαμώνες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Τα μονοπάτια εξάλλου είναι ένας μεγάλος, ανεκτίμητος -για τους λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού- θησαυρός του νησιού. Και δεν είναι καθόλου περίεργο ότι τα μονοπάτια του νησιού συνδέουν μεταξύ τους όλα τα χωριά μέσα από μοναδικές διαδρομές, καλύπτοντας περίπου 200 χιλιόμετρα
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας