Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Τζαζ που καθιέρωσε στην Τήνο από το 2009.





JazzonTinos 2015

7 χρόνια αυγουστιάτικες jazz νύκτες στην Τήνο

ΊδρυμαΤηνιακούΠολιτισμού/ Cultural Foundation of Tinos



28/8: Manesis/ Gyftakis/ Gouliaris Trio
            Maria Manousaki Quartet" ftTigranSargsyan

29/8: Yiotis Samaras trio" ft G. Kontrafouris

30/8: VagelisStefanopoulos : Singularity Project  
Lefteris Christofis Group

Είσοδος ελεύθερη/ Entrancefree
Ώρα έναρξης: 21:30


Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Τζαζ που καθιέρωσε στην Τήνο από το 2009.


Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) συνεχίζει το πολιτιστικό του έργο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Τώρα
που τα πράγματα δυσκολεύουνακόμα περισσότερο, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος, με μεγαλύτερο και επιτεινόμενο πείσμα και με αυξημένη τη διάθεση,κάνουν τα πάντα για να μη χαθεί η συνέχεια, που με τόσο κόπο και προσωπικές θυσίες χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και πάντα με την πολύτιμη αρωγή του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου και την ηθική και υλική ενίσχυση, φυσικών προσώπων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της Τήνου και της Ελλάδας γενικότερα που πιστεύουν στον πολιτισμό του τόπου μας και τη σωστή διαχείρισή του. Τα τελευταία χρόνια θεσμοθετήσαμε στην Τήνο φεστιβάλ μουσικής Τζαζ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά, φεστιβάλ μουσικής του Κόσμου(WorldMusic) που διοργανώθηκε φέτος για 3η χρονιά, τηνσειράεκθέσεων “Προς Τήνο” που τον επόμενο Ιούνιο θα φιλοξενήσει μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα εικαστικό Βλάση Κανιάρη. Σε όλα τα παραπάνω, προστέθηκε και το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, το “ΤinosQuarryPlatform”, που ξεκινάει τη φετινή χρονιά φορά και στο οποίο συμμετέχουν εννέα (9) εικαστικοί από Ευρώπη και Η.Π.Α.

Το Φεστιβάλ μουσικής Τζαζ ξεκίνησε στο Ι.ΤΗ.Π. το 2009 και με τις προσπάθειες του Ιδρύματος, μουσικών, εθελοντών, φίλων της Τζαζ και της Τήνου και φυσικά του καλλιτεχνικού του διευθυντή Γιώργου Κοντραφούρη και των συνεργατών του μετατράπηκε γρήγορα σε θεσμό που κορυφώνει τα πάντα πολιτιστικώς πλούσια καλοκαίρια της Τήνου.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζει λοιπόν αυτόν τον θεσμό και σε καμιά περίπτωση δεν αποσύρθηκε από τη διοργάνωσή του, όπως εμφάνισαν αρθρογράφοι το μήνα Ιούλιο χωρίς ουδεμία ενημέρωση από τους οργανωτές. Αντιθέτως το JazzonTinos 2015 πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, το τριήμερο δηλαδή28, 29 και 30 Αυγούστου, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών με διεθνή καριέρα.

Το πρόγραμμά του είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 28/8:

·        Manesis/Gyftakis/GouliarisTrio
Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
ΑρίωναςΓυφτάκης, Κοντραμπάσο
ΑναστάσηςΓούλιαρης, ντραμς
Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ τους, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της αφήγησης και της έκπληξης. Είναι ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους (B.Mehldau , K.Jarrett, P.Bley, B. Evans.) και σαφή αναφορά στην παράδοση του jazzplaying.Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει original συνθέσεις και standards που χρησιμοποιούνται σας αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Πρόσφατα το Manesis/Gyftakis/GouliarisTrio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ, τον Apollon Jazz CompetitionGreece.
·         Maria Manousaki Quartet" ftTigranSargsyan
A music blend of Jazz and Cretan overtones
Μαρία Μαουσάκη, βιολί
Πέτρος Κλαμπάνης, μπάσο
Γιάννης Κυμκιρίδηςπιάνο
Βασίλης Ποδαράς ντραμς και κρουστά
TigranSargsyan, παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και φωνή
Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και πρόσφατα εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η διεθνούς φήμης βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις προσωπικές της συνθέσεις. Πρόσφατα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο στον οποίο συμμετέχουν αναγνωρισμένοι μουσικοί όπως οι ShaiMaestro, Πέτρος Κλαμπάνης, JohnHadfield, TamerPinarbassi και MavrothiKontanis.Η Μαρία αποφοίτησε από το BerkleeCollege of Music και από τότε έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο, όπως το PerthConcertHall στην Αυστραλία, το Lincoln Centre στη Νέα Υόρκη και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μαζί της στη συναυλία στο Tinos on Jazz θα είναι ο Πέτρος Κλαμπάνης στο μπάσο, ο Γιάννης Κυμκιρίδης στο πιάνο, ο Βασίλης Ποδαράς στα ντραμς και τα κρουστά και ιδιαίτερος καλεσμένος ο TigranSargsyan στην παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και τη φωνή.

Σάββατο 29/8:

·         Yiotis Samaras Trio feat. George Kontrafouris
ΓιώτηςΣαμαράς, κιθάρα
Χάρης Χαραλάμπους, μπάσο
Δημήτρης Κλωνής, ντραμς
Γιώργος Κοντραφούρης, πιάνο

Ο Γιώτης Σαμαράς, ένας από τους καλύτερους τζαζ κιθαρίστες στην Ελλάδα.  σπούδασε κλασική κιθάρα στο περίφημο κονσερβατόριοBélaBartók στην Ουγγαρία. Έχοντας παίξει με σπουδαίους μουσικούς εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και έχοντας διδάξει εκατοντάδες κιθαρίστες που αυτή τη στιγμή κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιώτης Σαμαράς τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει χωρίς υπερβολή διαμορφώσει κατά μεγάλο μέρος την ελληνική jazz σκηνή και δισκογραφία. Το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον "ηλεκτρισμό" του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του JazzonTinos Γιώργος Κοντραφούρης.



Κυριακή 30/8:

·         Singularity Project

David Lynch, Σαξόφωνα
AdedejiAdetayo, Κιθάρα/ Φωνητικά
Βαγγέλης Στεφανόπουλος, Πιάνο
YoelSoto, Μπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος, Τύμπανα

Ο όρος Singularity προέρχεται από τον τομέα της αστροφυσικής και περιγράφει μια κατάσταση στην οποία τεράστια μάζα ύλης συσσωρεύεται σε ένα σημείο με σχεδόν μηδενικό όγκο. Παρομοίως οι πέντε μουσικοί συναντιούνται για να δημιουργήσουν μια ουσιαστική μονάδα απαλλαγμένη οτιδήποτε περιττό. Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του Βαγγέλη Στεφανόπουλου γραμμένες και διασκευασμένες ειδικά για το σχήμα. Οι ποικίλες επιρροές και καταβολές του κάθε μέλους του δημιουργούν ένα κολάζ με στοιχεία από modernjazz, fusion, rock, Afro-Cuban.


·         Lefteris Christofis Group

ΛευτέρηςΧριστοφής,κιθάρες
JacquesMarugg, βιμπράφωνο
Ανδρέας Κωστόπουλος, μπάσο
Νίκος Τουλιάτος, ντραμς
Ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την BenedettoGuitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο του άλμπουμ “NousIcons” έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική BlueNoteRecordsκαι έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές συνεργασίες με Έλληνες και μη μουσικούς όπως τους ChicoFreeman, PaulWertico, DominiqueDiPiazza, JeffBerlin κ.ά.
Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion. Διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων του κι έναν πηγαίο δυναμισμό που αναδύεται από το υψηλό επίπεδο μουσικής εκτέλεσης των συμπαικτών του. Η μελωδικότητα του βιμπραφώνου από τον εξαιρετικό JacquesMarugg, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Ανδρέα Κωστόπουλου, η προσωπική ρυθμική άποψη του Νίκου Τουλιάτου συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ του “JazzGuitarGrecianStyle” Λευτέρη Χριστοφή.
ToLefterisChristofisGroup είναι ένα εκπληκτικό jazzworldmusicquartet που ξαφνιάζει και καθηλώνει τους ακροατές του.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας