Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η Μικρή Μπιενάλε της Τήνου

Το χωριό Μουντάδος στην Τήνο όπου παρουσιάζεται η Μικρή Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης «Αποκάλυψη» (φωτ. Φ. Γρυπάρης).
Το χωριό Μουντάδος στην Τήνο όπου παρουσιάζεται η Μικρή Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης «Αποκάλυψη» (φωτ. Φ. Γρυπάρης).
www.kathimerini.gr 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μια Μικρή Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης σε μια απρόβλεπτη, πανέμορφη τοποθεσία της Ελλάδας: στο χωριό Μουντάδος της Τήνου (περίπου ένα τέταρτο με αυτοκίνητο από τη Χώρα) όπου εγκαινιάστηκε το Σάββατο (25/7) η εικαστική συνάντηση/έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψη», η οποία έχει διαμορφωθεί με έναν πρωτότυπο τρόπο σε μια περιπλάνηση σε διάφορα σημεία μέσα στο χωριό.
Ο ήλιος είχε πια δύσει όταν έφτασα σχεδόν στο τέλος της διαδρομής. Σε μια παλιά πηγή, σαν μυστική σπηλιά κρυμμένη από κισσούς και βρύα, φωτισμένη με δύο φανάρια. Εδώ με τις σταγόνες του νερού που πέφτουν να συνοδεύουν σαν μουσική, παρουσιάζεται το άτιτλο έργο του Ιταλού εικαστικού Domenico Pievani (τοποθετημένο δίπλα στην πηγή). Μια φωτογραφία
ή ζωγραφιά (το φως ήταν τόσο αμυδρό που άφηνε τη φαντασία σου να δουλέψει) ενός δέντρου σαν αμυγδαλιά σε ένα καταπράσινο ξέφωτο. Στη ρίζα του κάθεται ένας άνθρωπος ενώ πάνω στο γρασίδι υπάρχουν πέταλα από τα λουλούδια του δέντρου. Ο Pievani, εμπνευσμένος από ένα απόσπασμα της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη που αναφέρεται στην αποκάλυψη «σαν χαρμόσυνο τέλος» και «σαν φανέρωση» (Αποκάλυψη 21,4), υπογράφει ένα από τα συνολικά επτά έργα/εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει η Μπιενάλε στον Μουντάδο (διάρκεια έως τις 23/8).

Η διαδρομή μας ξεκίνησε και τελείωσε στην φιλόξενη Αίθουσα του Χωριού, μικροσκοπική και ζεστή, βγαλμένη σαν από παραμύθι, όπου μας δέχθηκαν οι κάτοικοι του χωριού και οι διοργανωτές. Στο τέλος της βραδιάς μίλησαν οι δύο επιμελητές της έκθεσης, η Mireille Lienard και ο Philippe Fraisse, δύο Βέλγοι καλλιτέχνες που εδώ και τριάντα χρόνια άφησαν την πατρίδα τους για να ζήσουν στον Μουντάδο! Πριν από δύο χρόνια «έπεσε» η ιδέα για τη διοργάνωση μιας εικαστικής συνάντησης σε αυτό το όμορφο από τα πολλά χωριά της Τήνου και ο «Σύνδεσμος των Απανταχού Εκ Μουντάδου Τήνου Καταγομένων» υποστήριξε την ιδέα των καλλιτεχνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στην «Αποκάλυψη» (τίτλος που επιλέχθηκε «με ιδιαίτερη σημασία για την ταραγμένη εποχή που ζούμε», σύμφωνα με τη Mireille Lienard) συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Romina Remmo (Βέλγιο), Albertine Meunier (Γαλλία), Yvonne Mostard (Ολλανδία), Γεωργία Δαμοπούλου (Ελλάδα), Domenico Pievani (Ιταλία) και οι Yasmina Assbane και Patrick Guaffi (Γαλλία/Βέλγιο).
 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας