Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διεθνές συνέδριο για την επεξεργασία στερεών αποβλήτων στον Πύργο της Τήνου

Το διεθνές συνέδριο για τη βιώσιμη επεξεργασία των στερεών αποβλήτων TINOS2015 3rd International Conference on Sustainable Solid Waste Management (http://www.tinos2015.uest.gr) διοργανώνει στις 2 και 3 Ιουλίου 2015 στον Πύργο της Τήνου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (www.uest.gr) σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα και το δίκτυο European Compost Network.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο παρουσία αξιόλογων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ατζέντα του συνεδρίου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: http://www.tinos2015.uest.gr/images/TINOS2015_agenda.pdf. Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων δυο συνεδρίων ATHENS2014 (http://www.athens2014.biowaste.gr) και ATHENS2012 (http://uest.ntua.gr/athens2012).
Σκοπός του συνεδρίου είναι να εστιάσει στα θέματα της βιώσιμης διαχείρισης των στερεών
αποβλήτων με έμφαση στα Αστικά Στερεά Απόβλητα, μέσω της προώθησης, ανάπτυξης και εφαρμογής αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών. Επιπλέον, το συνέδριο δίνει τη δυνατότητα συνάντησης εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, μελών του ακαδημαϊκού και ερευνητικού χώρου που ασχολούνται με το αντικείμενο, ώστε να προταθούν και να αναδειχθούν δυνατότητες και ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με επίκεντρο την προώθηση της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της υιοθέτησης αποτελεσματικών και οικονομικά βιώσιμων τεχνολογιών για τα διάφορα ρεύματα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων και την πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του σχετικού θεσμικού και νομικού πλαισίου.

Τέλος, στο συνέδριο προβλέπεται η οργάνωση ειδικού σεμιναρίου το οποίο θα εστιάσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ορθή διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στους Δήμους της χώρας και σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι νησιωτικές και απομονωμένες περιοχές.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.tinos2015.uest.gr/index.php/conference/register. Κατά την εγγραφή υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επίσης, στις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο νησί  και επίσκεψη σε μονάδα κομποστοποίησης.

Ενδεικτικές επιλογές για διαμονή στην Τήνο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.tinos2015.uest.gr/index.php/location/accommodation, ενώ επισυνάπτονται ενδεικτικά δρομολόγια πλοίων.

Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Χώρα της Τήνου προς το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ενώ οι σύνεδροι μπορούν επίσης να επιλέξουν διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Πύργο ή στον κοντινό Πάνορμο της Τήνου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας