Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τουριστική προβολή του νησιού μας

ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                           Τήνος, 18/6/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

Τουριστική προβολή του νησιού μας
            Τις μέρες αυτές ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες δράσεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή του νησιού μας και την ανάπτυξη της δυναμικής του, μιας δυναμικής που την χρωστάμε στον τόπο μας, στους κατοίκους και στους επαγγελματίες του που δίνουν καθημερινά τον καλλίτερο εαυτό τους στα πλαίσια της  ανάπτυξης του νησιού μας.
            Οι δράσεις αυτές πρωτίστως οφείλονται σε δραστήριους συλλόγους και επαγγελματίες που πραγματικά κοσμούν το νησί μας.
            Αρχής γενομένης από τα «μονοπάτια της γεύσης» που οργάνωσε στις 6 και 7 Μαΐου 2015 ο δραστήριος Σύλλογος Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Τήνου.  Η δράση αυτή ήταν μια αφορμή να έρθουν ειδικοί γευσιγνωσίας στο νησί και δημοσιογράφοι και να γίνει μια πραγματικά μοναδική εκδήλωση για το νησί μας με τεράστια προβολή και απήχηση.
            Απόρροια της δράσης αυτής ήταν να γράψουν πολλοί δημοσιογράφοι σε έγκριτα περιοδικά και εφημερίδες για τον τόπο μας, με πρόσφατο επίτευγμα την πολυσέλιδη καταχώρηση   για το νησί μας στο ένθετο της Καθημερινής «Γαστρονόμος» που κυκλοφόρησε στις 14/6/2015. Όμως αυτό ήταν επαναλαμβάνουμε μια από τις πολλές καταχωρήσεις και συνεντεύξεις που δόθηκαν. Η δράση αυτή συνδυάστηκε και με το «Τηνιακό πρωινό» αλλά και με γευσιγνωσία που πρόσφερε στους συμμετέχοντες μοναδικές εμπειρίες. Αρκεί να σημειωθεί ότι ειδικοί της γαστρονομίας που ήρθαν από άλλα νησιά, παραδέχτηκαν ότι τα νησιά τους δεν μπορούν να συγκριθούν με την Τήνο στο γαστρονομικό κομμάτι. Επίσης η δράση
αυτή συνδυάστηκε και με έκθεση φωτογραφίας που συνέτεινε στο να έχουν οι συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι σημαίνει γαστρονομία στο νησί, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν οι σχέσεις και η συνεργασίες των επαγγελματιών με τον πρωτογενή τομέα. Πραγματικά ήταν ένα μοναδικό εγχείρημα το οποίο ευχόμαστε και θέλουμε να προωθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να καθιερωθεί  σαν δράση στο νησί μας.
            Συγχαρητήρια πολλά  και καλή συνέχεια στη δράση αυτή και σε κάθε δράση που θα εμπνευστείτε την οποία δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα  προωθήσουμε και θα στηρίξουμε.
          
  Συνέχεια τώρα με το TINOS RUNNING EXPERIENCE 2015 μια δράση που οργάνωσε στις 6 Ιουνίου 2015  ο Εμπροεπαγγελματικός και  Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί Πανελλήνια σαν θεσμός. Αρκεί να σημειωθεί η τεράστια συμμετοχή στους αγώνες αυτούς ανθρώπων από όλο τον κόσμο αλλά και από το νησί μας και κοντινά νησιά που προτίμησαν να συμμετάσχουν στους δικούς μας αγώνες δρόμου παρά σε αυτούς που οργανώθηκαν στον τόπο τους. Ζήσαμε πραγματικά μοναδικές στιγμές τόσο με την τελετή λήξης αλλά και με το pasta party το οποίο, κατά γενική ομολογία, είχε τεράστια επιτυχία χάρη στην ακούραστη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού Αγάπη, του Συλλόγου του χωριού και της Προέδρου του τοπικού που πραγματικά έδωσαν τον καλλίτερο  εαυτό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν συγκινητική η συμμετοχή στην εθελοντική προσπάθεια των κατοίκων των χωριών αλλά και της πόλης που απέδειξαν ότι μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε ανάλογη δράση που έχει να κάνει με την προώθηση του αθλητισμού και την προβολή του νησιού μας.
            Αξίζουν και εδώ πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλο τον κόσμο που βοήθησε για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ραντεβού  στις 11/6/2016 θα είμαστε όλοι εκεί, παρόντες  με ψυχή και με τεράστια εμπειρία που επιτεύχθηκε μέσα από δυο επιτυχημένες διοργανώσεις.
         
   Τέλος αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη επιτυχία της φετινής γιορτής της αγκινάρας στην Κώμη στην  οποία συντέλεσαν η ακούραστη προσπάθεια των κατοίκων, της Πρόεδρου του Τοπικού αλλά και της Προέδρου και των μελών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου. Μια γιορτή με την οποία άνοιξε το φετινό φεστιβάλ  και για πρώτη φορά πλαισιώθηκε από την Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με την εκδήλωση που οργάνωσαν για τη φαρμακολογική και διατροφική αξία της αγκινάρας και την θεατρική παράσταση που προσέφεραν στους κατοίκους του νησιού.
            Η γιορτή της αγκινάρας άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ που επιφυλάσσει μοναδικές εκδηλώσεις και δρώμενα.
            Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συντέλεσαν για την επιτυχία της γιορτής.
            Το θέμα της καλής εικόνας του νησιού μας και της προβολής του είναι υπόθεση όλων μας .
            Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε στις 12 Ιουνίου 2015, η τριμελής επιτροπή ελέγχου  χρήσης κοινοχρήστων χώρων που συστάθηκε από το Δήμο Τήνου, μια πρώτη επαφή με τους επιχειρηματίες, προκειμένου να γίνει αρχικά ενημέρωση αλλά και μια πρώτη καταγραφή θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συμμόρφωση των επαγγελματιών και την διατήρηση μιας καλής εικόνας του νησιού μας. Στο χέρι όλων μας είναι να επιλέξουμε τη μιζέρια ή  να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε μπροστά το νησί μας. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει ο καθένας από μας να σταθεί στα όριά του και σε αυτά που επιβάλει η τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Η μη συμμόρφωση κάποιου δεν δίνει καθόλου το δικαίωμα και του διπλανού του στην παρανομία και βέβαια η καλή εικόνα του νησιού μας επιβάλει να γίνουν τομές και επιβεβλημένες παρεμβάσεις μιας και η κακώς νοούμενη από κάποιους ελευθερία είναι για τους υπόλοιπους  ασυδοσία. Μπορεί κάποιος να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει το αντίτιμο της χρήσης του κοινοχρήστου χώρου,  το γεγονός αυτό  όμως δεν τον νομιμοποιεί να κάνει αυθαίρετη χρήση, γιατί  έτσι παραβιάζει την  ανάγκη της ίσης μεταχείρισης με τον συμπολίτη του που καταβάλει κανονικά τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου. Επίσης  είναι επιβεβλημένο κάποιοι συμπολίτες μας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την  ανάγκη μιας καλής αισθητικής και προστασίας της υγείας και της λειτουργίας γειτονικών επιχειρήσεων. Υπήρξαν βέβαια και πολεοδομικές παραβάσεις για τις οποίες υποδείχθηκε η συμμόρφωση των επιχειρηματιών, άλλως θα υπάρξουν οι νόμιμες κυρώσεις.
       Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας να τακτοποιήσουν άμεσα τις όποιες εκκρεμότητές τους γιατί θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να επιβάλλουμε τα μέτρα που προβλέπονται από την Κανονιστική Απόφαση για την χρήση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Τήνου.


Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου


Αναστασία Δεληγιάννη Άσπρου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας