Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Tinos World Music Festival: 3ος χρόνος

Tinos World Music Festival: 3ος χρόνος
Παρασκευή 29, Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Στο λαούτο, το έγχορδο μουσικό όργανο που κυριαρχεί αιώνες τώρα στην ευρύτερη λε κάνη της Μεσογείου, εστιάζει φέτος το Tinos World Music Festival. Το λαούτο, στεριανό ή νησιώτικο, που συγγενεύει με τον ταμπουρά, τη λάφτα, το σάζι και το ούτι, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας μουσικής παράδοσης αιώνων, βαθιά ριζωμένης στους λαούς που βρέχονται από τη Μεσόγειο και όχι μόνο. Διαδραματίζοντας ρόλο πρωταγωνιστικό ή συνοδευτικό, το λαούτο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας διαφορετικών μουσικών ειδών που γεννήθηκαν στις περιοχές αυτές, και ανάγεται πολλές φορές ακόμα και σε πολιτιστικό τους σύμβολο.
Καλεσμένοι του
3ου Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Χώρα της Τήνου (Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Μαΐου), σολίστες και δεξιοτέχνες του λαούτου από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Μία μέρα πριν την έναρξη του φεστιβάλ, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών pre-festival συναυλία με τη συμμετοχή των Περικλή Παπαπετρόπουλου (σάζι), Cihan Turkoglu (σάζι, φωνή), Στρατή Ψαραδέλλη (πολίτικη λύρα), το ντούο του Γιώργη Μανωλάκη και το κουαρτέτο του Αλέξανδρου Παπαδημητράκη.

Λεπτομέρειες και πρόγραμμα: www.tinosworldmusic.com
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας