Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση σε επιστολή κ. Αλέξανδρου Κομεσσάριου.



ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                                                                  Τήνος, 13/2/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                   

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                      
ΦΑΞ:   2283360139

Απάντηση σε επιστολή κ. Αλέξανδρου Κομεσσάριου.

       Με αφορμή το κείμενο του κ. Κομεσσάριου που δημοσιεύτηκε στις 7/2/2015 στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, θέλω να πω ότι χαίρομαι που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες που λαμβάνουν τα μηνύματα των ημερών και σοκάρονται  στο άκουσμα μιας έκκλησης για βοήθεια. Δυστυχώς όμως εγώ σοκάρομαι καθημερινά, γιατί τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν Δήμαρχος  του νησιού, καθημερινά δέχομαι αντίστοιχα αιτήματα τα οποία εκπληρώνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς μεγαλοστομίες και διαφήμιση του στυλ δώσαμε αυτό ή το άλλο συνοδευόμενο  και από τις ανάλογες φωτογραφίες, όπως ακριβώς χρειάζεται για την προστασία του βοηθούμενου ατόμου ή της βοηθούμενης οικογένειας και όχι για την ατομική προβολή μας.  
       Γιατί ότι άπτεται θεμάτων  κοινωνικής μέριμνας χρήζει
προσοχής ως προς τη δημοσιοποίησή του μιας και ενδεχομένως μπορεί να προκληθεί  ζημιά στο άτομο και στην οικογένεια που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, γι’ αυτό και ότι γίνεται  και προσωπικά από μένα και την ομάδα μου αλλά και από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, γίνεται με μεγάλη προσοχή  και με βασικό γνώμονα  αφενός, να μην θιγεί το βοηθούμενο άτομο ή η βοηθούμενη οικογένεια, αφετέρου, να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη.
       Σαν νέα δημοτική αρχή δεν διστάσαμε να πάρουμε αποφάσεις που δείχνουν το κοινωνικό μας πρόσωπο όπως  το  Δεκέμβρη που τροποποιήσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου  για το 2014 και  περικόψαμε τα ποσά από τις μετακινήσεις των αιρετών,  τις οποίες καλύπτουν από την τσέπη τους, για να μπορέσουμε να δώσουμε επιδόματα σε ενδεείς συμπολίτες μας τα οποία και δώσαμε αφού κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
       Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι λειτουργεί στο Δήμο Τήνου το ΚΑΠΗ και μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου λειτουργεί το Κ.Η.Φ.Η., το Κ.Δ.Α.Π. και η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
       Συμμετέχουμε  στις δράσεις της Περιφέρειας  για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής και σύντομα  μετά την έγκριση  του Προϋπολογισμού του Δήμου Τήνου θα μπορέσουμε να αναλάβουμε πρακτικές δράσεις για τη βοήθεια των συμπολιτών μας σε συνεργασία με εθελοντές και ευαισθητοποιημένες ομάδες.
            Θα ήθελα να καταλήξω λοιπόν  ότι το ζητούμενο δεν είναι να χαμηλώνουμε το βλέμμα όταν κοιτάμε στον καθρέφτη,  το ζητούμενο είναι να κοιτάμε το πρόβλημα κατάματα για να βρούμε λύσεις και μάλιστα σε δύσκολα οικονομικά  εποχές και για το Δήμο και για τους Δημότες και τον καθένα από μας.
            Και επειδή θεωρώ άκομψη την προτροπή του γράφοντα προς το συγκεκριμένο Δήμαρχο Τήνου, όπως αναφέρει στην τελευταία παράγραφο της επιστολή του , καλώ τον ίδιο αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, στο Δημαρχιακό Κατάστημα ώρες και ημέρες που μπορεί και αντέχει, για να αντιληφθεί όχι εκ του σύνεγγυς αλλά άμεσα τι βιώνει ο λαός  της Τήνου.
            Για τα θέματα αυτά λοιπόν ας δείξουμε όσο μπορούμε ο καθένας την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό  και ας αφήσουμε την κριτική μας για μετά τον πόλεμο.  
         

Ο Δήμαρχος Τήνου


Σίμος Ορφανός
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας