Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τα θέματα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ TOY Π.Ι.Ι.Ε.ΤΗΝΟΥ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
----------------------------

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία εκλέχθηκε από την Παντηνιακή Λαϊκή Συνέλευση, την 02-11-2014, για τα θέματα που αφορούν στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου-τα οποία ανέκυψαν μετά την ψήφιση του Ν. 4301/2014-συνεδρίασε στην Τήνο, σήμερα Τετάρτη 18-02-2015 και ώρα 13.30, και αφού εξέτασε και αποτίμησε τις μέχρι τούδε γενικότερες επί του θέματος εξελίξεις επελήφθη των ακόλουθων δύο ειδικότερων επ’ αυτού θεμάτων:
α) προγραμματισμός και δρομολόγηση άμεσων και απώτερων ενεργειών της επί του επίμαχου θέματος και
β) λήψη απόφασης για συμπαράσταση στον Δήμαρχο Τήνου και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Σίμο Ορφανό σε σχέση με την από 15-01-2015 μηνυτήρια κατ αυτού αναφορά που υπέβαλε, ως εκπρόσωπος της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ο αντιπρόεδρός της κ. Ιωάννης Σαλταμανίκας, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σύρου (με κοινοποίησή της στα Υπουργεία:
α- Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και
β-Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης),
με την οποία ζητείται η ποινική και διοικητική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του Δημάρχου και διώκεται ο ποινικός κολασμός του και η επιβολή σ’ αυτόν διοικητικών κυρώσεων, αναφορικά με τα υπ’ αυτού λεχθέντα κατά την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση (01-01-2015) του Δήμου Τήνου και αφορώντα στις εξελίξεις γύρω από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ..
Μετά από διεξοδική συζήτηση επί των ανωτέρω θεμάτων η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

α) Να ζητήσει τη λήψη (το ταχύτερο δυνατό) νομοθετικής πρωτοβουλίας από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου της ελληνικής βουλής προς άμεση κατάργηση των άρθρων: 20 και 50 του ν. 4301/2014, καθώς και της παραγράφου 6 του άρθρου 51 του ν. 4301/2014, με σκοπό την επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν τη ψήφιση του νόμου αυτού. Προς τούτο έχει ετοιμάσει και θα υποβάλλει άμεσα προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των εν λόγω κομμάτων σχετική πρόταση νόμου με την επ’ αυτής αιτιολογική έκθεση.
β) Οι όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις κριθεί σκόπιμο να γίνουν στον νόμο 349/1976 (μετά την κατάργηση των διατάξεων που αναφέρονται στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο) θα αποφασισθούν από κοινού από όλους τους συναρμόδιους φορείς, κατά τον λόγο της αρμοδιότητας ενός εκάστου και πάντοτε με γνώμονα και κατεύθυνση (ενδεικτική και όχι περιοριστική η ακολουθούσα απαρίθμηση): τον απόλυτο σεβασμό των ιερών παρακαταθηκών και πρωτίστως της διαθήκης των κτητόρων, τη διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, τον αριθμό των μελών και τη σύνθεση της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η αυτοτέλειά του και το αυτοδιοίκητό του και τη λειτουργία της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. με το διαφανέστερο και δημοκρατικότερο, κατά το δυνατόν, τρόπο, κ.λ.π.
γ) Εκφράζει την ομόθυμη και αμέριστη συμπαράστασή της προς το Δήμαρχο Τήνου και Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής σε σχέση με την γενόμενη, με την αναφερθείσα μηνυτήρια αναφορά, προσωπική κατ’ αυτού επίθεση, την προσπάθεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και την απαγόρευση της (ελεύθερης) κριτικής και δηλώνει ότι: Η ουσία των θέσεων που εξέφρασε ο Δήμαρχος Τήνου δεν απηχούν μόνο την επί του θέματος άποψη του συνόλου των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής αλλά εκφράζουν και την πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του τηνιακού λαού, όπως αυτή, κατ’ επανάληψη, έχει εκδηλωθεί· μ’ αυτές τις θέσεις συμφωνούν «άπαντες πλην Λακεδαιμονίων». Αν μην αναζητούν λοιπόν να αγρεύσουν επιχειρήματα και να ανακαλύψουν παράνομα αλιεύματα από μια ομιλία σε επετειακή εκδήλωση· έτσι αναλίσκονται στους τύπους και τα επιφαινόμενα και χάνουν την ουσία· και για την «ταμπακιέρα» δεν βγάζουν κουβέντα. Και κάτι ακόμα: οι λεονταρισμοί και οι απειλές ούτε μας πτοούν ούτε μας φοβίζουν· αντίθετα μας δυναμώνουν και χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αδιάκοπο αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.
Σημείωση: Στη συζήτηση για το θέμα αυτό δεν συμμετείχε ο Δήμαρχος Τήνου επειδή τον αφορούσε προσωπικά.
δ) Συμφωνούμε απόλυτα με το λήμμα της μηνυτήριας αναφοράς που διαλαμβάνει ότι για τα θέματα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ο τηνιακός λαός έχει αυξημένη ευαισθησία. Εκείνο που, μέχρι σήμερα, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε είναι το: πότε, που και με ποιο τρόπο εκδηλώθηκε, για τα ίδια θέματα, ανάλογη ευαισθησία από τα μέλη της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Ψηφίστηκαν ερήμην της Τήνου και των θεσμοθετημένων οργάνων του νησιού μας (πρωτίστως δε και εν αγνοία της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., όπως τα μέλη της πολλάκις διαβεβαίωσαν) διατάξεις που αλλάζουν θεμελιακά το νομοθετικό του καθεστώς και αυτοί περί άλλα τυρβάζουν και συνεχίζουν να ... λιβανίζουν ματαιοδοξίες και προσωπικές στοχεύσεις. Ο χρόνος, ήδη, αποκάλυψε όσα, τεχνηέντως, αρχικά απεκρύβησαν. Εν κατακλείδι και για να λέμε ωμή και αφτιασίδωτη την αλήθεια: δεν χρειαζόταν ο τηνιακός λαός τα λόγια και τις παραινέσεις του Δημάρχου για να ξεσηκωθεί για το Ιερό μας ΄Ιδρυμα. Η δυνατότητά του αυτή (που δεν στέργει να την αποποιηθεί και υπόσχεται να την υλοποιεί όποτε χρειασθεί) δεν αποτελεί απλώς απαράγραπτο και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμά του αλλά συνιστά και επιτακτικό καθήκον και ιερή του υποχρέωση. Να μην τον υποτιμούμε λοιπόν γιατί συνεχώς θα τον βρίσκουμε μπροστά μας πρωτοπόρο και μπροστάρη, να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας υποδεικνύει τους ενδεδειγμένους τρόπους δράσης, στους οποίους και πρωτοστατεί. Αδυνατούμε βέβαια να κατανοήσουμε πως θα μπορούσε ο Δήμαρχος Τήνου να παραμείνει αδιάφορος ή υποτονικός για ένα τέτοιο θέμα, όπως, φαίνεται, θα ήθελε και θα ήταν ικανοποιημένη η Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
ε) Για τα θέματα: νομιμότητας των γενομένων ενεργειών και υπάρξεως νομιμοποιήσεως στα διάφορα όργανα πολύς και από πολλούς λόγος έχει γίνει τελευταία έτσι ώστε όλοι οι καλόπιστοι να έχουν πλέον καταλάβει περί τίνος πρόκειται, χωρίς να απαιτείται, προς τούτο, γνώση ...... προχωρημένων μαθηματικών. Εκείνο που προκαλεί σ’ όλους εντύπωση και εύλογη απορία είναι η έντονη ενόχληση, μέχρι αλλεργίας, της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. σε κάθε αναφορά που γίνεται στις λέξεις-έννοιες αυτές (νομιμότητα και νομιμοποίηση), όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη και ανωτέρω αναφερθείσα μηνυτήρια αναφορά της. Είναι προφανές ότι το ειδικό βάρος που κουβαλούν οι συγκεκριμένες λέξεις και η άμεση σχέση και καθοριστική συμβολή τους στο πρόβλημα που μας ταλανίζει (στη δημιουργία, διάρκεια και έντασή του), βρίσκει επαρκές έρεισμα και στον νόμο και στη λογική και στην ηθική και στην πραγματικότητα (για να μην αναφερθούμε και στην αμείλικτη αριθμητική)· αυτό είναι που ενοχλεί και σ’ αυτό οφείλεται η λυσσαλέα αντίδρασή της. Επί πλέον η απήχηση της επίκλησής τους στον τηνιακό λαό και ο ευρύτερος αντίκτυπός τους φέρνει σε απόγνωση και αμηχανία τους απολογητές της άλλης άποψης, δεδομένης και της ένδειάς τους σε ουσιαστικά επιχειρήματα. Τα υπόλοιπα: περί, δήθεν, συκοφαντικής δυσφήμησης, απειλών, κ.λ.π. αποτελούν επινοήσεις και κατασκευές που αποβλέπουν να προσδώσουν κάποια (στοιχειώδη έστω) νομιμοφάνεια στις αβάσιμες αιτιάσεις τους και στις ατελέσφορες προσπάθειές τους.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με νεώτερη απόφασή της θα ενημερώσει τον Τηνιακό λαό για τις περαιτέρω ενέργειες και την κλιμάκωση του αγώνα της, εάν και εφόσον χρειαστεί.
  
Για την Συντονιστική Επιτροπή
                                                          Ο Δήμαρχος Τήνου

                                                            Σίμος Ι. Ορφανός
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας