Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                                                           Τήνος, 22/12/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                        

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ
Με ικανοποίηση και ανακούφιση ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους, τους κρεοπώλες και όλους τους πολίτες της Τήνου ότι στις 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του Σφαγείου. Οι σύντονες  και συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής μας Επιχείρησης, αλλά και η καλοπροαίρετη συνεργασία των εμπλεκομένων, πρωτίστως της Κτηνιατρικής υπηρεσίας και εκείνων από τους οποίους ζητήθηκε, οδήγησαν στην σύννομη λειτουργία του.
Εκπονήθηκε εγχειρίδιο HACCP δηλ. Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Συντάχθηκε μελέτη κατασκευής θαλάμου κατάψυξης προσωρινής εναπόθεσης των υποπροϊόντων σφαγής και κατασκευάστηκε ο θάλαμος . Ακόμη συντάχθηκε μελέτη για τη μεταφορά των υποπροϊόντων εκτός νησιού από ειδικώς αδειοδοτημένη εταιρεία με βάση προσφορά   που υποβλήθηκε. Η επίπονη εργασία και προσπάθεια μικρού χρονικού διαστήματος αποδίδει αποτελέσματα, ενώ εμπεδώνεται σταδιακά και σταθερά η γόνιμη συνεργασία με την Κτηνιατρική υπηρεσία που  έχει την ευθύνη λειτουργίας του σφαγείου.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για την απραξία, την αμέλεια και τις ολιγωρίες της προηγούμενης διοίκησης  του Δήμου μας, που οδήγησαν σε αδιέξοδο το σφαγείο. Σε τρεις μήνες πραγματοποιήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, ότι δεν είχε γίνει τα τελευταία 4,5 χρόνια και επετεύχθη η σύννομη και σύμφωνη με τις αυστηρές  διατάξεις, λειτουργία  του σφαγείου. Μέχρι τώρα, το σφαγείο λειτουργούσε  από τους διοικούντες για τη δημοτική Επιχείρηση Σφαγείου - Ελαιοτριβείου με  συνθήκες επισφαλείς και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία .
Η νέα διοίκηση της ΔΕΣΦΕΤ χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και εντυπωσιασμούς αλλά με σύνεση, δουλειά   και προσπάθεια έδωσαν λύσεις στα όποια προβλήματα.
Παρότι οικονομικά η ΔΕΣΦΕΤ μας παραδόθηκε με χρέος 24.000,00€ περίπου και χωρίς καμιά απόσβεση, έστω μικρού μέρους του κεφαλαίου του δανείου των 140.000,00€
που ελήφθη στο ξεκίνημα της επιχείρισης, ειμή μόνον η πληρωμή των τόκων, προσπαθήσαμε και μέσα από την υποχρέωση που έχει ο Δήμος ως προς την καταβολή αρχικού κεφαλαίου   να καταβάλουμε τις όποιες δαπάνες για την ομαλή λειτουργία του.
Οι λύσεις - κατασκευές είχαν σημαντικό κόστος, πάνω από 15.000,00€, αφού απαιτήθηκαν και βελτιωτικές της λειτουργίας εργασίες αλλά και αναγκαίες εργασίες συντήρησης των παραμελημένων εγκαταστάσεων (απαιτούνται κι άλλες), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των υποπροϊόντων εκτός νησιού.
Κάθε Τήνιος πολίτης ας κρίνει τις αποτελεσματικές ενέργειές μας στο μικρό χρόνο  καθώς και την πλήρη απραξία της προηγούμενης διοίκησης των 4,5 τελευταίων χρόνων.   
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας