Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019


ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                   Τήνος, 19/02/2019
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139


Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει θέμα και έχουμε δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, σχετικά με την ύπαρξη αυτοσχέδια πίστας εντούρο μηχανών στο νησί μας, ιδιαίτερα  δε σε προστατευόμενη περιοχή του νησιού, η οποία μάλιστα περνάει μέσα από το παραδοσιακά μονοπάτια. Η πράξη αυτή διαφημίζεται σε κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες και βίντεο προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ενημερώνουμε ότι η  χάραξη αυτής της πίστας έχει γίνει αυθαίρετα χωρίς καμία ενημέρωση της υπηρεσίας Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (υπεύθυνης για το δίκτυο των μονοπατιών στα νησιά μας) και βεβαίως χωρίς να έχει καμία γνώση ο Δήμος Τήνου.
Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι :
- η χάραξη είτε περνάει μέσα από το εγκεκριμένο δίκτυο μονοπατιών του Δήμου Τήνου (Μονοπάτια Τήνου – TinosTrails) είτε από άλλο μονοπάτι που δεν αποτελεί μέρος του δικτύου ή σε προστατευόμενη περιοχή καθίσταται και παράνομη καθώς η σχετική νομοθεσία περί των μονοπατιών Αριθ. 151344/165/30-01-2017«Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών - πεζοπορικών μονοπατιών.» Αρθρ. 1 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μονοπάτια “είναι διαδρομές που προορίζονται για:α) δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ορειβασία, η πρόσβαση περιπατητών σε φυσικά περιβάλλοντα, αξιοθέατα (φυσικά ή πολιτιστικά) και γενικότερα για τη γνωριμία και επαφή του ανθρώπου με τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό του κάθε τόπου, β) την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης ορεινών δασικών περιοχών ή σημείων, παραδοσιακών οικισμών καθώς και δύσβατων, δυσπρόσιτων περιοχών χαμηλού υψομέτρου. Σε αυτά απαγορεύονται τα μηχανοκίνητα μέσα πορείας.”

 - Ακόμα και στην περίπτωση που προβλέπονται μονοπάτια Ποδηλατικά (κάτι που στην Τήνο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή) απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην διασχίζουν προστατευόμενες περιοχές στις περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στα Σχέδια Διαχείρισης (Σ.Δ.) και να μην
υπάρχουν στη διαδρομή αυτών των μονοπατιών σκαλοπάτια ή βαθμίδες.

Ο Δήμος Τήνου, κατανοώντας την ανάγκη των φίλων και των αθλητών αγώνων αντοχής μοτοσυκλετών (Eduro) είναι στη διάθεση του οργανωμένου συλλόγου ή φορέα, ώστε να συζητήσει μαζί τους για την εύρεση λύσεων που ικανοποιούν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και υπό το πρίσμα και τις προϋποθέσεις της νομιμότητας, σεβόμενοι το κοινό συμφέρον.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας